Denna vecka händer det grejer på Slottsvåningen. Slottet har blivit riktigt ruskigt. Det är ostädat med damm och spindelväv, kanske en och annan spindel. Lustiga figurer går omkring i korridorerna med svarta hattar och lektionerna är inte alls som vanligt. Tur att du finns där som kan göra det mindre ruskigt.

Unge Dracula – högläsningsbok
Vi har varit utan högläsningsbok ett par veckor efter att vi avslutat Kompisboken. Nu kör vi igång och bekantar oss med boken “Unge Dracula” av Michael Lawrence.
“En dag kommer Wilfred att bli den nye greve Dracula – den störste och mest fruktade vampyren av dem alla. Men hans far, den gamle greve Dracula, tror inte att Wilfred kommer att klara av det. Kan Wilfred bevisa en gång för alla att hans pappa har fel?”

Utklädningsdag
På fredag är det frivilligt att klä ut sig lite Halloweenigt.
Klä ut dig till en pumpa, en trollkarl, en häxa, en katt, en fladdermus eller varför inte en fé.
OBS! Inga masker är tillåtna över ansiktet. Inte heller läskiga, blodiga stora ansiktsmålningar. Vi tar inte med låtsas knivar, lien mm. Masker kommer tas om hand om och lämnas tillbaka när skoldagen är slut. Anser vi att ansiktsmålningarna är för blodiga, läskiga och olämpliga  kommer vi hjälpa till att tvätta bort dem på morgonen när skoldagen börjar. Vi tänker på att vi har åk 1 elever på våningen under oss som går in i samma ingång som oss.

Filmmys
På fredag ser vi även på den animerade, roliga filmen “Hotell Transylvanien”. (svenskt tal).
Du får gärna ta med en kudde/filt och mysa med. Vi bjuder på något att äta.

Läsuppdrag – läsbingo

På fredag delar Pernilla ut ett Läsbingo med läsuppdrag under läslovet. Det finns också bifogat är i länk ifall du tappar bort pappret. Belöning och pris väntar den som fyller hela bingobrickan. Lämnas in efter lovet.                Läsbingo höstlovet

Läxhjälp

På måndag 25/10 kör vi igång med läxhjälp för elever i åk 4 och 5. Det är ett erbjudande från skolan och valfritt om man vill delta. Det är Gustav som jobbar som resurs på skolan som ansvarar för läxhjälpen. Du ansvarar själv för att ta med/ha koll på vad läxan är och tar med dig det som behövs t.ex. dator.
Gustav ordnar så att alla får en frukt.
Tid: 14.30-15.30 varje måndag
Plats: Klassrum 4C

Hälsosamtal – Till vårdnadshavare

Alla elever i årskurs 4 erbjuds ett hälsosamtal hos skolsköterskan under höstterminen. Inför besöket kommer vårdnadshavare även fylla i en enkät digitalt. Instruktioner och användarnamn/lösenord för enkäten skickas ut per post. Sista datum för att fylla i enkäten är 8/11. Har ni några frågor är ni välkomna att höra av er till mig.  / Marina Simonsen skolsköterska

__________________

Vecka 43 i korthet:

Måndag: FN dags firande med hela skolan på morgonsamlingenmusik med läskiga toner. Läxhjälp kl.14.30-15.30.
Tisdag: idrott inne med Halloweenlekar. (ombyte och dusch)
Onsdag: slöjd.
Torsdag: idrott inne med Halloweenlekar. (ombyte och dusch)
Fredag: Filmmys med “Hotel Transylvanien”.  Ta med kudde/filt om du vill. Vi bjuder på något läskigt att äta och dricka. (Om du vågar förstås). Utklädningsdag – valfritt.  Svenskläxa, engelskläxa.

Vi jobbar med:

Matte: Det bli tipspromenad, utematte och uppgifter med Halloweentema.
Kemi:
Vi bekantar oss med atomer och molekyler.
Svenska:  Vet du vem Unge Dracula är? Inte? Då kommer du få reda på det under veckan. Vi läser ur boken “Unge Dracula”. Vi jobbar också med ordklasser fast med Halloweenord.
Historia:
Paus från vikingatiden. Istället lär vi oss om var Halloween kommer ifrån och lär oss hur man firar den i USA och Sverige. Vi jobbar med text och frågor, går tipspromenad ute.
Engelska: Vi kommer arbeta med halloween ord på engelska och titta på en tecknad kortfilm som handlar om monster. Efter filmen svarar vi på frågor som handlar om vad vi har sett.
Bild: saltmålning, månlandskap med siluett
Teknik: Vi tillverkar Halloweenspöken!

———————————————————————————————————————————-
Kommande:

v. 44- läslov – lediga, läsuppdrag
v. 45 Skattkärrsskolans läsvecka
—————————————————————————————-

Svenska till senast onsdag.
Ta med ditt intensivläsningshäfte och lämna till Pernilla.

Svenska till fredag.
Se över vilka verb och adjektiv du behöver träna mer på. Träna på att säga och skriva orden. Du har fått ett papper i skolan. Be någon hemma förhöra dig.
Läxa v. 43 svenska ord

Engelska till fredag:

Träna på att översätta orden från svenska till engelska. Träna även på att stava orden.
Fredag  29/10  är det glosförhör i skolan.

Du kan träna orden med spel på glosor.eu.  (Engelskläxa v. 43)
Användarnamn: EmmaOst
(inget lösenord)    https://glosor.eu/

*Vill du ha utmaning i engelska så träna på att säga orden i en mening och/eller skriva meningen.

Hälsningar Emma, Pernilla och Linda