Snart jul och vi räknar ner dagarna till julafton. Denna vecka gör vi mycket juligt i klassrummen.

* På onsdag har vi lite julpysseldag då tomteluva, jultröja och julklädsel gärna får tas med.
* På fredag ser vi på julfilm i klassrummen. Vill man får man ta med sig en liten godispåse/snacks i rimlig mängd och något att dricka (ej läsk). Men det är helt frivilligt. OBS! Inga nötter.

Nu är våra bilder till Konstkampen klara. Alla är klara med sina bidrag och de är inskickade till tävlingen. Håll tummarna!

Covid -19 restriktioner
Från v. 50 kan vi tyvärr inte ta emot föräldrar i skolans lokaler igen. Detta pga nya restriktioner från folkhälsomyndigheten. Så tyvärr inga föräldrabesök hos oss i Slottet

Information från föräldraråd: Protokoll211124
Julbrev från rektorer:
Julbrev 2021 skola och fritids pdf

————————————————————
Vecka 50 i korthet:

Måndag:  Luciamys i klassrummet. Vi tittar på femmornas luciatåg på tv. Skolan bjuder på lussefika, musik. Läxhjälp kl.14.30-15.30. Historia- titta på bilderna i ditt häfte.
Tisdag: Idrott (ombyte och dusch).Historieprov 4a.
Onsdag:  Julpysseldag med Slöjd. Historieprov 4b och 4c.
Torsdag:  Idrott (ombyte och dusch).
Fredag: Julfilmsmys, elevens val.

Vi jobbar med:

Matte: Det blir en vecka där vi gör klart olika saker som matteprovet och Hundnapparna. Det blir också lite mattejulpyssel.
Kemi: Vi jobbar vidare med blandningar och lösningar. Vi övar även på olika begrepp t.ex. atomer, molekyler och kemisk förening.
Historia: prov samt avsnitt från julkalendern “Tusen år till julafton” om vikingatiden.
Svenska: Stavningshäfte, Läsningsracet och bokrecension om Nollan och nätet.
Engelska: Vi förbereder oss för att spela in våra muntliga presentationer av småkrypen. Presentationen kommer vara på engelska och ni använder breven ni har skrivit som stöd vid inspelningen.
Bild: Santa Face. Vi fortsätter att målar tomteansikten och kikar på sidan “How to draw a Santa Face” för att se hur man kan göra. Vi gör också vantar med hjälp av silkespapper på en stjärnklar bakgrund målad med svampteknik.
Teknik: Vi hoppas att så många som möjligt blir klara med sina rörliga djur.

Kommande

tisdag – julavslutning, kl. 8-10. Skolskjutsar går kl. 10.15.

Historia till
tisdag 4a,
onsdag 4b,4c
:
PROV

Ni har fått ett papper med er hem under måndagen eller tisdagen v. 49 om historia prov. Informationen finns även i länken här:

Vikingatiden info om provet

Trevlig tredje advent!