Veckorna går i ett rasande tempo och det är faktiskt märkbart ljusare på eftermiddagarna nu. Denna vecka är det prov i spanska och tyska. Annars tror jag vi har informerat om arbetet i de olika ämnena, så detta veckobrev blir kort.

Svenska: Vi har avslutat instruerande texter och tittar nu på den sista sakprosa genren innan nationella provet. Argumenterande texter. Vi läser olika elevtexter tillsammans och ger respons på dessa. Därefter skriver vi egna och argumenterar för eller emot, utifrån ämnet:
Bra eller dåligt med läxor?  Bra eller dåligt med dataspel?
Jag vill att ni kikar på denna korta film innan torsdag. 5 min lång.

Vi påminner om att vi är ute på morgonen innan skoldagen börjar eller i klassrummet, där ni kan läsa eller rita. Mobilerna används inte inomhus inte heller i kapprummen (på morgonen innan skolstart) och vi spelar fotboll och innebandy ute.

Snart har vi träffat er alla på utvecklingssamtal. Tack för trevliga samtal. Så bra ni är på att hålla i samtalet. Heja er! Efter sportlovet kommer vi börja bildandet av klasser tillsammans med Herrhagsskolan och Norrstrandsskolan. Vi hör till Norrstrandsskolans skolområde och därför kommer ni automatiskt hamna på högstadiet där om ni inte gör ett eget aktivt skolval till annan skola. Detta skolval ska i så fall göras innan sista februari. Dokument om detta hittar ni på Karlstad Kommuns hemsida.

Vinteridrottsdag – lapp för val av detta delas ut på måndag.
Ska lämnas in SENAST fredag 2/2.

Kom ihåg:

– Nationella prov i svenska, tis och tor från morgon fram till lunch.

OBS! Inga tandläkartider eller andra ledigheter beviljas under dessa tider.
Ta gärna med en frukt, smörgås, drickyoghurt som du kan äta mellan delproven.

– Mån 12/2. Besök av rektorerna på Norrstrandsskolan som informerar om högstadiet.
-Tis 13/2. Vinteridrottsdag, skridskor/skidor utför/ skidor längd/pulka. Mer info kommer senare.

– Tor 15/2 Föräldramöte inför högstadiet på Norrstrandsskolan, vet ej aktuell tid ännu.

Vinterhälsningar

genom Pernilla

__________________________________

Engelska till tisdag:
1.Läs texten (du har valt en text i skolan som du fått med dig hem) LA/ NYC/Canada. Läs den flera gånger på engelska och översätt den muntligt 1 gång.
2.Gör en tankekarta på texten.
3.Träna på att återberätta texten muntligt utifrån tankekartan.

Tyska: PROV

Spanska: PROV

Elevplanering spa åk 6 Skattkärr vt 2018 (1)

Här kan du öva ord som lärare Anne lägger in. Du behöver skapa ett gratis-konto inne på sidan.

Här kan du öva ord som lärare Johanna lägger in. Du behöver skapa ett gratis-konto inne på sidan. (johannaholmsten) fra6

——————————————————————————————————————–

Svenska till torsdag:
Kika på filmen nedan. 5 min lång.