Det känns som sommarlovet har börjat. Energin tryter för stora och små. Vi håller på att avsluta våra arbetsområden och det blir lite oförberedda tester här och var som inte går att träna till. På fredag är det samhällskunskapsprov. Se information under läxor.

Torsdag 24/5 – Historiatest. Inget som du behöver träna inför. Det blir uppgifter kring det vi jobbat med i skolan på lektionerna.
Skulle du vilja kika igenom Pernillas power point från lektionerna så ligger de här:
Att tolka en källa – stormaktstiden
FALU KOPPARGRUVA
Historia Drottning Kristina, vägar, post och tidningar
VASASKEPPET
Vad tyckte svenskarna om de som styrde Sverige – 1600 tal
Fredag 25/5– Samhällskunskapsprov

Måndag 28/5 Klassresa
Tisdag 29/5  Studiebesök på Stora Enso.
Torsdag 31/5 Öppet hus Vernissage kl. 17-19 Drop in!
Fredag 1/6 Rudsseleverna besöker sina nya klasser. Kommer tillbaka till Skattkärrsskolan efter besöket. Föräldrar ansvarar för transport dit och hem.

Måndag 4/6 Fotbollsmatch mot lärarna. Städning av klassrum och bänk. TA MED STOR PAPPERSPÅSE.
Tisdag 5/6 Gemensamhetsdag. Grill ute på skolgården.
Onsdag 6/6 LEDIGA
Torsdag 7/6 Avslutningslunch för åk 6, vi äter lite senare än vanligt och bjuds på “fin lunch”. Meddela om ni ska ha ledighet för student. Lämna in ledighetsansökan!
Fredag 8/6 Skolavslutning, troligtvis kl.9.00. Vi återkommer med mer info ganska snart.

MVH

_________________________________________

——————————————————————Språkval till onsdag

Tyska;

Spanska:

Fraser, se anteckningar i ert häfte.

Samhällskunskap till fredag:

Planeringen finns på: https://gleerupsportal.se/login/

På sista sidan finns en film som sammanfattning.

Du ska kunna resonera kring den politiska strukturen i samhället, resonera kring hur demokratiska regler hänger ihop med hur beslut fattas i min vardag samt kunna använda dig av viktiga begrepp inom politik. Begreppen finns på quizlet och den heter Politik:   https://quizlet.com/subject/Maria_Mellqvist/