Arbetet med nya klasser inför åk 7 är i full gång. Klasslistorna inför Norrstrandsskolans klasser delas ut fredag den 4/5 på skoltid efter lunch. Rudsskolans elever får sina klasslistor hemskickade i slutet av maj (vi vet inte exakt än).

Denna vecka har Felicia haft historieundervisningen eftersom Pernilla varit sjuk hela veckan.

Till fredag har ni en behovsläxa.  Det betyder att Pernilla vill att ni kikar på två kortare filmer hemma som handlar om källkritik om ni är frånvarande på torsdagen då vi ser dessa filmer på lektionen eller om ni vill se dem igen. Ni kommer få göra en liten uppgift som handlar om att analysera källor på lektionstid.

Snart är det dags att ha läst ut boken “Knockad Romeo”. Eftersom vi kommer skriva bokrecension mån 7/5 (v. 19) så förlänger vi sista datumet att ha läst ut boken till den 7/5, så ni får en vecka till på er att läsa klart boken.

Ulf är tillbaka och från och med vecka 18 är det uteidrott, kläder som passar vädret med andra ord.

Fredag den 4/5 är det dags för disco igen. Eleverna fixar med inbjudningar och vi hjälper till att fördela arbetsuppgifter.

Måndag 30/4 – Lovdag
Tisdag 1/5  – Första maj  lediga
Onsdag 2/5 – Eng nationellt prov läsförståelse och hörförståelse.
Ta gärna med en smörgås/frukt/festis/drickyoghurt som du kan äta mellan delproven. Inget språkval den här dagen, läxan i spanska och tyska är alltså till vecka 19.

Fredag 4/5 – Eng nationellt prov, skriva text. Disco på kvällen.

Här finns Pernillas genomgång hur det gick till när Gustav II Adolf stupade i Lützen. Ni som var frånvarande i måndags eller vill repetera kan kika på filmen nedan.

Kom ihåg

Tisdag 8/5 – Besök på Norrstrandsskolan, nya klasser. Maria följer med.
(Rudseleverna går kvar i skolan på Skattkärr denna dag.) Ingen idrott den här dagen.
Onsdag 9/5- Pernilla ledig. Vikarie Felicia.
Torsdag 10/5 – Kristi himmelsfärd. Lediga.
Fredag 11/5 – Lov

Måndag 14/5 – Studiedag, lediga.
Tisdag 15/5  – Pernilla ledig.

Vårhälsningar

Behovsläxa – Fredag- Geografi
Se på filmen om källkritik. 3 min  + 5 min om du var frånvarande under torsdagens so-pass. Du kan också se filmerna igen om du vill repetera det vi såg i skolan.

—————————————————————————————————-

Läxor v. 19.

Svenska – måndag

Stående läxa i svenska- Läsprojekt “Knockad Romeo”
ska vara klar 7 maj (ni får några dagar till på er)

Läs ut boken innan 7  maj och anteckna sådant du tycker är bra, roligt, spännande, konstigt. Du får skriva och stryka under i boken. (Du har fått en bok från skolan, fred v. 10.)

Tyska:
Frukter s. 106.