V.13

Solen lyser och det är riktigt skönt och välbehövligt. Nu går vi in i påskveckan och mot ett stundande påsklov. Vi har lyssnat på muntliga presentationer i religion, ett
strålande resultat. Kunskaperna är verkligen på topp!

Detta händer under v. 13.

Vi välkomnar Joana till oss i åk 6. Hon kommer från Filippinerna och har bara bott i Sverige sedan sportlovet, vi kommer att få många tillfällen att öva på att prata engelska. Hon kommer att ha sin hemvist i 6A.

I matten repeterar vi inför Nationella prov och kikar på gamla prov och gör uppgifter tillsammans.
I biologin avslutar vi vårt arbetsområde kropp och hälsa. De sista veckorna har eleverna jobbat i grupp kring ämnet kärlek, spännande och lite pirrigt.
Ni kommer att få lära er om påsken på engelska, skriva egna tipsfrågor samt gå en tipspromenad.
På SO:n blir det geografi, jordens processer och naturkatastrofer. Vi kommer att se många filmer samt lära oss att förklara orsak och verkan. Pernillas genomgångar sammanfattas i denna film, den kan ni se om ni  är frånvarande, vill förbereda er eller träna lite extra i efterhand.

Skärtorsdag
Ägglekar står på schemat. Vill man vara med och leka/tävla tar man med sig två kokta ägg, gärna målade. Pris till vinnarna!
Långfredag
Ledig

___________________________________________

Vecka 15

Den här veckan genomförs nationella prov i matematik, inga ledigheter beviljas dessa dagar. Ta gärna med frukt, smörgås och något att dricka. Linda kommer att vara i 6A och Pernilla i 6B. Några elever kommer att vara i liten grupp tillsammans med Maria eller Felicia.
Tisdag 10/4 – NP matematik
Torsdag 12/4 – NP matematik

Nästa veckobrev kommer i början av vecka 15

__________________________________

Tyska:

Träna på att beskriva en person, kläder m.m.

Spanska:

Att träna på inför provet.

Elevplanering spa åk 6 Skattkärr vt 2018 (1)

Här kan du öva ord som lärare Anne lägger in. Du behöver skapa ett gratis-konto inne på sidan.

Här kan du öva ord som lärare Johanna lägger in. Du behöver skapa ett gratis-konto inne på sidan. (johannaholmsten) fra6

———————————–

Stående läxa i svenska- Läsprojekt “Knockad Romeo”
ska vara klar 1 maj:

Läs ut boken innan 1 maj och anteckna sådant du tycker är bra, roligt, spännande, konstigt. Du får skriva och stryka under i boken. (Du har fått en bok från skolan, fred v. 10.)