Nu är det rena isbanan på skolgården. Gå försiktigt.
Det är ett omväxlande väder och ibland är det tö.  Blötan kommer även in på våra golv.
Ta gärna med inneskor eller extra strumpor.

Nu kör Sofia studien igång igen för er som är med i den. De som är med i studien kommer under torsdagen få svara på elevfrågor i skolan. Föräldrainformation kommer hem under mån, tis från Sofia studien. Se mer under länken.

Lite kort: Detta händer under v. 12.

På måndag under halvklasstimmen tränar vi på att presentera våra pp om religioner. Presentationerna sker under veckan vid ett flertal tillfällen. Se schema nedan. Hinner vi fler elever en viss dag kör vi på. Du ska alltså vara förberedd och klar efter måndagens lektion i svenska då du får hela passet på dig att öva på presentationen.

Religion jämförelse schema presentation

Flera av er elever har frågat varför vi inte har någon svenska längre. Det har vi men vi kombinerar den med religionen genom att söka information och sammanställa, presentera som är tre kunskapskrav i svenska. Planering ligger under skolarbeten/svenska. Vi fortsätter även att jobba med hinduism och buddism.

Vi avslutar världsreligionerna med att kika på Buddhismen. Här är Pernillas bildspel med videoklipp som vi kommer jobba med (6b- mån, 6a – tor) ifall ni vill förbereda er eller missar lektionen pga ledighet eller sjukdom.

Buddism

I bild avslutar vi våra stora känslotavlor och skriver utvärderingar och presentationer. Ett kunskapskrav i bild är även att kombinera ord och bild, vilket även är ett kunskapskrav i svenska. Vi pausar själva målandet två veckor och fokuserar på att kombinera ord och bild via power point med foto, religionen, och att skissa upp förklaringar kring jordens processer, geografi arbete som startas upp v. 13.

I matte repeterar vi inför Nationella prov och kikar på gamla prov och gör uppgifter tillsammans. I engelska tränar vi skrivandet genom att skriva brev. Ny planering i engelska kommer efter påsk.

I biologi går vi in mot avslutningen på Kärlek, kropp och hälsa genom att skapa kärleksplanscher. I teknik fortsätter vi att tillverka papper.

På onsdag är det rocka sockorna.
Ta gärna på olika sockor för att uppmärksamma att vi är olika.

Disco:

På fredag den 23/3 anordnar åk 6 ett disco i vårt hus. Föräldrarna i discogrupp 1 har planerat och är ansvariga under kvällen.
En del elever har uppgifter att sköta under
kvällen t.ex. inträde, kiosk, musik m.m.

Vinterhälsningar

__________________________________

Behovsläxa: Svenska/Religion till måndag
Göra klart din power point om jämförelsen mellan två religioner om du inte hunnit i skolan på lektionerna. Du kommer åt den via din inloggning och portal office .
Träning för muntlig redovisning kommer ske måndag på halvklassen. Redovisning

Tyska:
Läsa en text och lära dig glosor.

.

Spanska:

Siffror 0-100. Kika på s. 113 i boken.

Elevplanering spa åk 6 Skattkärr vt 2018 (1)

Här kan du öva ord som lärare Anne lägger in. Du behöver skapa ett gratis-konto inne på sidan.

Här kan du öva ord som lärare Johanna lägger in. Du behöver skapa ett gratis-konto inne på sidan. (johannaholmsten) fra6

Samhällskunskap till fredag:
PROV – ekonomi:

Träna och repetera allt som Maria tagit upp och diskuterat.
En samlad Powerpoint finns här:

EKONOMI – sammanställning

——————————————————————————————————————–

Stående läxa i svenska- Läsprojekt “Knockad Romeo”
ska vara klar 1 maj:

Läs ut boken innan 1 maj och anteckna sådant du tycker är bra, roligt, spännande, konstigt. Du får skriva och stryka under i boken. (Du har fått en bok från skolan, fred v. 10.)