Nu har vi haft lite välförtjänt avbrott i det hårda skolarbetet och haft mello-gissning och sett alla bidrag
som kommer vara i årets final på lördag.
Vilket bidrag vinner melodifestivalen 2018?
Får se om vi har en gissnings-vinnare i klasserna
på måndag.

Resultaten på nationella provet i svenska är klara. Rättningen har utförts av flera svensklärare på skolan och har rättats flera gånger för att få en rättvis bedömning. Ni elever har fått med information hem om de olika betygsdelarna (3 st delar) samt ett samlat betyg på alla delar idag i väskan. Proven skickas inte hem. Ni kommer ha möjlighet att komma och kika på alla Nationella prov tillsammans med era föräldrar i maj, när alla prov är klara.
Nationella proven kommer utgöra en del av betyget i svenska under våren men även annat vi jobbat med i svenska under våren ingår i betyget.

Bokläsning under våren

Vi ska under våren läsa en bok som heter
”Knockad Romeo”. Detta blir ett eget läsprojekt som du kommer få ha som stående läxa hemma. Boken ska vara färdigläst den 1 maj. Därefter kommer vi jobba med att skriva en bokrecension kring händelser och vår upplevelse av läsningen i skolan.

Boken är din egen, dvs du får den från skolan. Därför kan du stryka under händelser som du vill komma ihåg, markera ett viktigt stycke, anteckna ner vad du kommer tänka på i boken. Vi kommer då och då ha ”bokprat” runt boken i skolan och ta upp saker vi tycker är bra, kanske lite konstiga och det vi upplever när vi läser boken. Du har fått med dig boken hem i väskan idag, fredag.

Trevlig läsning!

Lite kort: Detta händer under v. 11.

På måndag under halvklasstimmen har vi muntliga redovisningar i engelska (andra engelsktalande länder).
Vi fortsätter under veckan att jobba med våra presentationer om två religioner. Arbetet ska vara helt klart må v. 12 så läxa blir framöver att ta eget ansvar och se till att du hinner med det du ska. Du kommer åt din power point hemifrån genom inloggning via portal office . Inloggningslapp har du fått. Under onsdag och torsdag börjar vi bekanta oss lite med hinduism och buddism. I bild jobbar vi klart med våra vackra tavlor och skriver beskrivande texter till bildprojektet. I engelska jobbar vi med att skriva olika typer av texter.

Vinterhälsningar

genom Pernilla

__________________________________

Tyska:
.

Spanska:

Elevplanering spa åk 6 Skattkärr vt 2018 (1)

Här kan du öva ord som lärare Anne lägger in. Du behöver skapa ett gratis-konto inne på sidan.

Här kan du öva ord som lärare Johanna lägger in. Du behöver skapa ett gratis-konto inne på sidan. (johannaholmsten) fra6

Engelska (lilla gruppen):

Muntligt återberätta texten på engelska om Indien.

———————————————————————————————————

Svenska/Religion till måndag:
Göra klart din power point om jämförelsen mellan två religioner.
Du kommer åt den via din inloggning och portal office .
Träning för muntlig redovisning kommer ske måndag på halvklassen.

Samhällskunskap till fredag:
PROV – ekonomi:

Träna och repetera allt som vi tagit upp och diskuterat.

En samlad Powerpoint finns här:

EKONOMI – sammanställning