Nu är det glest mellan bänkarna i våra klassrum.
Det är många som är lite krassliga och är hemma både elever och lärare.  Hoppas att ni alla kryar på er och blir friska snart.  Hoppas också att ni får ett  härligt sportlov där ni kan vara ute mycket och få frisk luft och hämta krafter.

Detta händer under v. 10.

I religion så kommer vi nu börja med enskilt arbete och jämföra två religioner med varandra. Du väljer själv vilka religioner du ska jämföra. Du kommer få göra en power point presentation och redovisa denna i halvklass. Det du ska jämföra kommer Pernilla gå igenom innan du börjar jobba. På torsdag så blir det ett test som utgår från den genomgång Pernilla har haft på lektionerna, samt de filmer vi haft i läxa.
Se nedan under läxor.

Linda fortsätter arbetet med att repetera olika delar i matematiken. Vi avslutar arbetet om “English speaking countries” läser om Indien och förbereder för redovisning om vårt valda land ni har jobbat med på digitala engelskan.

I tekniken gör vi klart labbrapporterna.
I bild fortsätter vi med våra känslo-tavlor.

Vinterhälsningar

genom Pernilla

__________________________________

Religion till torsdag:
Test kring det vi jobbat med i religionen. Till din hjälp har du den power point som Pernilla har gått igenom på lektionerna, samt de filmer vi kikat på. Kika igenom den.
Har du varit sjuk under v. 8 så kolla med Pernilla vilka arbetsblad ni jobbat med.

Fokusområden  på testet utifrån Pernillas power point:
* Jämförelse moské och kyrka
*Jämförelse koranen och bibeln
*Islams 5 pelare
*Synen på livet och döden i judendomen, kristendomen, islam
*Viktiga städer i judendomen, kristendomen, islam
*Ord och begrepp i de tre religionerna, liknande övningen i power pointen.
*Källor (testas fred v. 8 för de som är i skolan)

Fokusområden  på testet utifrån So-Magnus film:
* Synen på Jesus
* Synen på avbilder
*Synen på bönen
* Matregler judendom / islam

Monoteistiska religioner v. 8 klicka på  länken så kommer du till Pernillas power point presentation.

Till din hjälp har du också filmen som So-Magnus har gjort. Denna har vi tidigare haft i läxa.

Tyska:
Kunna säga vad klockan är.

Spanska:

Elevplanering spa åk 6 Skattkärr vt 2018 (1)

Här kan du öva ord som lärare Anne lägger in. Du behöver skapa ett gratis-konto inne på sidan.

Kunna säga och stava meningarna nedan

Här kan du öva ord som lärare Johanna lägger in. Du behöver skapa ett gratis-konto inne på sidan. (johannaholmsten) fra6