Startbrev åk 6 info

Välkomna till ett nytt läsår!

solNu är vi igång igen efter sommarlovet! Det känns bra. Vi hoppas på en solig och fin höst både ute och inne.  Det är roligt att träffa alla er elever igen. Vi drar igång arbetet i klassrummet direkt och läser enligt schemat. Här kommer lite praktisk information.

Idrott: tisdagar och onsdagar, dvs 2 gånger i veckan för alla med Ulf. På idrotten kör vi blandade grupper från både 6a och 6b.

Slöjd: måndagar, ett tillfälle för alla.  Då passar vi också på att ha halvklasstimmar i ma och sv.  Christina och Linda W undervisar i slöjd. På slöjden blir det blandade grupper.

Musik: på fredagar i tre blandade grupper från både 6a och 6b med Jonas. De som inte har musik har IUP pass eller hemkunskap.

Språkval: Tyska (Maria O), Franska (Johanna), Spanska (Anne) och Förstärkt engelska (Maria M) har vi 80 min på onsdagar. Lärare från Norrstrandsskolan kommer ut till oss.

Hemkunskap: Var tredje vecka på fredagar, från kl. 8-10, har du hemkunskap. Den är på Norrstrandsskolan med lärare Mona. Du åker buss dit. OBS! Bussen går kl. 7.50!

Övriga ämnen: Linda undervisar i ma, no, teknik och engelska (6a). Pernilla i sv, so, bild och engelska (6b) som vanligt. Maria har liten grupp i eng och ma, språkval eng. Undervisar även i IUP och Digital – Eng i båda klasserna. Vi kommer läsa lite mer eng än tidigare och då på ett litet annat sätt. Spännande!

Hållbar utveckling- tema
Nytt för i år är att  ekologiska-fotavtryck2
vi har ett temaområde som handlar om hållbar utveckling under hösten.                          Ämnen som berörs är: svenska, geografi, biologi, fysik, kemi, teknik,  engelska och musik.  Temat avslutas med ett öppet hus runt höstlovet.

Det var några saker om våra ämnen. Mer ingående om alla ämnen och de planeringar vi jobbar med ligger på vår blogg, under skolarbete i olika flikar som förut. Vi påminner om att ni kikar in på bloggen varje vecka. Där finns all information ni behöver veta om läxor, saker som händer under veckan i skolan mm. Vi skickar ut länk till bloggen varje fredag. (Bra är dock att lägga upp en länk på mobilen så ni kan komma åt bloggen på ett enkelt sätt.)

Mentorsansvar: Linda är mentor för 6a och Maria/Pernilla för 6b. Uppdelning av mentorselever i 6b ser du på separat papper. Pernilla kommer arbeta som biträdande rektor under ett antal eftermiddagar i veckan och finns då inte på plats i våra klassrum.

Vi vill att ni lämnar alla fidgetspinners, stressbollar, leksaker hemma för att vi ska kunna fokusera helt på skolarbetet när det är lektion. Stressboll är endast tillåtet om det är uppgjort på utvecklingssamtalet där behov finns för att kunna hänga med på lektionen bättre.

Det var nog allt. Önskar er varmt välkomna till åk 6, sista året på Skattkärrsskolan.

OBS!

Ni har fått några papper som ska fyllas i och lämnas tillbaka så snart som möjligt.
Vi önskar att all information fylls i på anhörigblanketten – obs viktigt med mailadress, till båda föräldrarna på  samma lapp. Stryk över och ändra om något är felaktigt. Lapp om behov av specialkost fyller ni i och lämnar in om behov finns.

Bra att veta!

* På onsdag 6/9 har vi