Läsårstider

Höstterminen 2017

Skolstart torsdagen den 17 augusti och skolavslutning fredag den 22 december. Lovdagar: 2-3 november. (Eleverna är lediga hela vecka 44 genom lovdagar och utlagda studiedagar för lärarna på alla våra skolor.)

Vårterminen 2018

Skolstart tisdag den 9 januari och skolavslutning fredag 8 juni. Lovdagar 26 februari – 2 mars (v.9 sportlov), 3 – 6 april (v. 14 påsklov), 30 april, 11 maj.

Hur bestäms läsåret?

Det är barn- och ungdomsnämnden som beslutar om tiderna för läsåret. Enligt grundskoleförordningen ska läsåret börja i augusti och sluta i juni samt ha minst 178 skoldagar och minst 12 lovdagar.

Studiedagar

Varje skola har rätt att lägga ut högst fem dagar inom läsåret för planering av skolarbetet eller för fortbildning av lärare.

Du hittar information om din skolas studiedagar på skolans hemsida.

Ledighet för elev

Om ditt barn behöver vara ledigt från skolan måste du ansöka om detta. Ansökan lämnas till klasslärare/mentor i god tid före ledigheten.

Om du ansöker om ledighet i mer än tio dagar måste ansökan lämnas in minst en månad i förväg.

Ersätt missad kunskap

Du som vårdnadshavare har det yttersta ansvaret för ditt barns skolgång. Ansvaret innebär bland annat att det bör finnas goda skäl för ledigheten.

Ansökan om ledighet

Blankett för att ansöka om ledighet för elev

record your voice
Time: 00:00