Sjukfrånvaro

Sjukanmäl via talsvar eller webb

Du ringer 054-540 30 00.

Sjukanmälan via webb

Det du behöver ha tillhands är barnets tiosiffriga personnummer och de tider som sjukanmälan gäller. Datum skrivs in enligt formen ÅÅMMDD. Bekräftelse skickas endast ut till vårdnadshavare när sjukanmälan görs via talsvar.

Sjukanmäl senast kl 08.00

Du kan ange flera dagars sjukfrånvaro för ditt barn i samband med första sjukdagen eller alternativt anmäla sjukfrånvaro dag för dag. Du har även möjlighet att lägga in klockslag om det till exempel gäller tandläkarbesök.

Om du ska anmäla flera frånvarotillfällen under samma dag måste du använda webbtjänsten.

Ogiltig frånvaro

All frånvaro som inte är anmäld räknas som ogiltig. Du som vårdnadshavare får information om ogiltig frånvaro samma dag som den sker. Ett SMS och/eller ett e-postmeddelande skickas till dig inom en halvtimme efter att frånvaron är registrerad.

Sjukanmälan i efterhand

Om du glömt sjukanmäla ditt barn på morgonen kommer du få meddelande om ogiltig frånvaro.

Du kan anmäla frånvaro samma dag i efterhand. Den ogiltiga frånvaron skrivs då över och ändras till anmäld frånvaro.

Kontaktuppgifter/bekräftelse

Det är viktigt att vi har rätt kontaktuppgifter till dig. Du kan själv ändra dina uppgifter genom att logga in till webbtjänsten för sjukanmälan och välja “Min sida”. Här kan du även välja om du vill ha bekräftelse via SMS och/eller e-post.

Ändra dina kontaktuppgifter

record your voice