Hänt i veckan!

Svenska: Vi har hållit på med våra fabler som ska bli våra egna pixi böcker.

image

Bild: I bilden har vi jobbat med ordspråk och bild. Vi har valt ett varsitt ordspråk och sedan ritat en bild till ordspråket.

Geografi: I geografin har vi kollat på film och foton om Danmark, vi har tittat och läst fakta om Danmark och sedan skrivit på ett papper om t.ex geografiskt läge, naturtyper sevärdigheter, arbeten och industrier.

image

Idrott: I tisdags på idrotten hade vi pulsträning och sedan hade vi fritt. På pulsträningen skulle vi springa från ena delen av salen till den andra. På måndagen hade vi flaggan och det går  ut på att det är två lag båda lagen hade tre västar sedan skulle man lägga västarna  på en  plint och det går ut på att man ska ta det andra lagets västar och det som först tar alla tre västar har vunnit.

Raster: På rasterna har några kört snökrig när de var mycket snö, några har kört innebandy. (OBS! Vi får inte kasta snöbollar. )

image

Musiken: På musiken så sjöng vi “Drunken sailer” och spelade ukulele till de.

bloggare: Holly och Wille

I matematik så har vi jobbat med decimaltal och mycket problemlösning. I fysiken så har vi jobbat med att bygga nya bilar och så ska bilarna kunna åka med hjälp av tråd, gem och metallbrickor i mellan 4 och 6 sekunder. Vi har hjälp av tidtagarur.

image

I engelskan har vi jobbat med London vi har sett på lite filmer och sen när vi tittar på filmerna har vi antecknat i en tankekarta. Dom flesta tycker att det är kul att läsa om andra länder och städer som StorBritannien och London.

I Slöjden har många börjat att göra nyckelringar i plast den gör man genom att man värmer plast sen så vrider man plasten så blir det olika fina nyckelringar. Och i syslöjden är det väldigt poppis att göra emojis.

image

Idag fredagen så har vi sett på en film som heter “tuffa killar”. Filmen handlar om en kille som tror att han är en hjälte för att han blir plågad. Så att dom andra barnen inte behöver bli plågade av mobbarna. Så får han en vän så dom försöker att göra så att det inte är någon mer mobbning. Så det är en väldigt spännande film.

bloggare: Jacob och Algot

2 reaktion på “Hänt i veckan!

record your voice
Time: 00:00